HB Martingaal Basic

Standaard eenvoudige martingaal in verschillende maten verkrijgbaar. Leder, ruim verstelbaar d.m.v. gespen.

€ 19.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Premiere Gogue

Lederen gogue met verstelbare singellus voorzien van gespsluiting en drie D- ringen, waarvan één aan het uiteinde en twee op het borstdeel voor meer verstelbaarheid. De zachte nylon koorden worden bevestigd met musketons en lopen via de bitringen naar de ringen (voorzien van rollers) aan het lederen kopstuk en weer terug naar het borststuk van de gogue waar ze weer met een musketon bevestigd worden aan één van de drie D-ringen. Er wordt een driehoek gevormd, waardoor het paard de hals minder naar voren strekt. De gogue is voorzien van roestvrijstalen fournituren. De gogue is te gebruiken tijdens het rijden en longeren en zorgt ervoor dat het paard meer nageeflijk wordt en in een ontspannen aanleuning loopt. Als het paard zijn hoofd opricht, komt er druk achter de oren en in de mondhoeken waardoor het paard zijn hoofd weer omlaag zal brengen.

€ 37.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

HB Bijzetteugel

Lederen bijzetteugel, 19 mm, met rubberen ring zodat de teugel iets meegeeft als het paard beweegt. De sluitingen zijn ruim verstelbaar en voorzien van gespsluitingen. De musketons worden aan de bitringen bevestigd. Het doel van de bijzetteugel is om naar een lagere, ontspannen horizontale of hogere oprichting te werken en wordt gebruikt om het paard te leren na te geven en zo het evenwicht te vinden in de zijdelingse buiging van zijn lichaam. De bijzetteugel kan gebruikt worden tijdens het rijden en longeren.

€ 29.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Martingaal Jaywick

Lederen martingaal met verzilverde messing gespen. De martingaal, meestal gebruikt bij het springen, voorkomt dat het paard het hoofd omhoog kan gooien. Bovendien zorgt de martingaal voor een hoek in de teugels als het paard het hoofd toch omhoog brengt, waardoor het bit neerwaarts kan inwerken op de lagen en niet op de minder gevoelige mondhoeken. De martingaal is zacht gevoerd voor extra comfort, daarnaast zijn de teugelringen voorzien van speciale clips. Deze ronde clips openen naar binnen en maken het makkelijker om teugels vast of los te maken zonder gevaar dat de teugels op ongewenste momenten los kunnen komen. Gemaakt van Europees leder. Met rubberen martingaalstopper. -Glanzende, zilverkleurige fournituren -Voorkomt dat het paard het hoofd omhoog kan gooien -Kan eenvoudig bevestigd worden -Zachte voering voor optimaal comfort -Europees leder

€ 89.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

QHP Borsttuig Luxe Stiksel

Zacht onderlegd borsttuig met luxe stiksel Voorzien van afneembare martingaal Passend bij de QHP hoofdstellen met luxe stiksel

€ 84.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Harry apos s Horse Martingaal

Lederen martingaal met nikkel ringen en gespen. 2.5CM breed.

€ 19.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Halsverlenger Elastisch

Elastische halsverlenger, zwart. Ideaal voor het trainen van jonge paarden en het juiste gebruik van hals- en rugspieren te stimuleren tijdens longeren en rijden. Makkelijk te gebruiken door beginners en ervaren ruiters. Geheel elastisch, 3,5 m lang en voorzien van clips, 1 maat. Ruim verstelbaar, op diverse manieren te gebruiken.

€ 9.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Martingaal Richmond

Soepele, lederen martingaal met roestvrije messing fournituren. De martingaal, meestal gebruikt bij het springen, voorkomt dat het paard het hoofd omhoog kan gooien. Bovendien zorgt de martingaal voor een hoek in de teugels als het paard het hoofd toch omhoog brengt, waardoor het bit neerwaarts kan inwerken op de lagen en niet op de minder gevoelige mondhoeken.

€ 72.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Premiere Thiedemann Teugel

De Thiedemann wordt door de bitringen gehaald en daarna op de gewenste stand aan een D-ring van de teugel bevestigd. De teugel zorgt ervoor dat het paard het hoofd niet te ver omhoog en/of naar voren kan brengen tijdens het rijden. Lederen Thiedemann met een verstelbare halsriem en een verstelbare singellus met ring én linnen (webband)teugels. De Thiedemann is voorzien van roestvrijstalen fournituren. De linnen teugel, 19 mm, is voorzien van vijf lederen handstops en lederen uiteinden met gespsluitingen, 16 mm. De teugel heeft aan beide zijden drie D- ringen, twee op de lederen uiteinden en een op het webband.

€ 41.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

HB Voortuig Standaard

Lederen voortuig voorzien van rvs gespen en elastische afneembare martingaalvorkjes.

€ 39.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

HB Slofteugel riempje

Los slofteugelriempje om slofteugel en/of andere hulpteugels eenvoudig aan de singel te bevestigen.

€ 6.50

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Premiere Bijzetteugel

Lederen bijzetteugel, 19 mm, met rubberen ring zodat de teugel iets meegeeft als het paard beweegt. De sluitingen zijn ruim verstelbaar en voorzien van gespsluitingen. De musketons worden aan de bitringen bevestigd. De bijzetteugel is voorzien van roestvrijstalen fournituren. Het doel van de bijzetteugel is om naar een lagere, horizontale of hogere oprichting te werken en wordt gebruikt om het paard te leren na te geven en zo het evenwicht te vinden in de zijdelingse buiging van zijn lichaam. De bijzetteugel kan gebruikt worden tijdens het rijden en longeren.

€ 26.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

QHP Slofteugel Luxe

Leren slofteugel afgewerkt met sterk koord Voor de helft vervaardigd uit leer en de andere helft uit koord Wordt geleverd inclusief leren singellus Inclusief stevige knippen

€ 35.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

HB Thiedemann teugel

Lederen Thiedemann teugel, verstelbaar en verkrijgbaar in verschillende maten. Een Thiedemann-teugel is voor vele paarden en ruiters geschikt de teugel schakelt automatisch in zodra het paard te hoog geheven of te lang gestrekt is De teugel is makkelijk in gebruik en bij juiste houding van het paard buiten gebruik.

€ 37.50

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

QHP Borsttuig Sedna

Luxe borsttuig Sedna zorgt ervoor dat het zadel tijdens het springen niet naar achteren schuift. De zachte padding op het gehele tuig en de gelpadding op de borst en schouders voorkomen schuren en irritatie. Op twee plaatsen kan het borsttuig aan het zadel worden bevestigd en het is mogelijk een martingaal te bevestigen. -Leren zacht onderlegd borsttuig met gelpadding op de borst en schouders -Mogelijk om martingaal te bevestigen met musketon -Op twee plaatsen te bevestigen aan het zadel -Met musketon te bevestigen aan de singel -Inzet van sterk elastieken met witte strepen -Voorzien van RVS fournituren -Onderdeel van de Q-Cross lijn

€ 139.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

QHP Martingaal met koord

Martingaal met koord Verstelbaar op twee plaatsen. Verkrijgbaar in de maten: Shet Pony Cob Full.

€ 29.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Slofteugel Norwich zacht Leer Koord

Een slofteugel wordt gebruikt om een juiste hoofdhouding te verkrijgen. Als het paard het hoofd te hoog houdt, zal de slofteugel inwerken en druk geven op het bit. Als het paard nageeft, zal de druk afnemen. De uiteinden van deze slofteugel zijn vervaardigd van nylon koord (8 mm breed). Het voordeel van koord is, dat het makkelijker door de bitringen glijdt. De teugelgedeelten zijn gemaakt van zacht leder (18 mm breed). De koorden uiteinden worden met behulp van twee musketonhaken vastgemaakt aan de singel. Als de singel niet over een bevestigingsring beschikt, kan de meegeleverde lederen singellus met D-ring gebruikt worden. De singellus is voorzien van een lederen passant en van een extra beschermflap voor de D-ring. De slofteugel is uitgerust met glanzende, zilverkleurige fournituren van verchroomd messing. Maat Cob: 0,95 m teugel + 1,125 m koord = 2,075 m (4,15 m totale lengte). Maat Full: 1,3 m teugel + 1,2 m koord = 2,5 m (5 m totale lengte).

€ 64.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Premiere Singellus

Lederen singellus/ slofteugelriempje met roestvrijstalen D-ring en beschermflap om hulpteugels aan te bevestigen. De singellus kan eenvoudig om de singel geschoven worden. Met het verschuifbare passantje kan de lus op maat gemaakt worden.

€ 9.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

QHP Borsttuig met koord

Leder borsttuig met koord. Met knip om het borsttuig aan het zadel en singel te bevestigen. Verstelbaar op 4 plaatsen Maten: Shet Pony Cob Full

€ 44.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Slofteugel Blackpool antislip koord

Slofteugel Blackpool met anti-slip+koord. De uiteinden van deze slofteugel zijn vervaardigd van nylon koord (8 mm breed). Het voordeel van koord is, dat het makkelijker door de bitringen glijdt. De teugelgedeelten zijn gemaakt van webband met ingeweven rubber (14 mm breed). De koorden uiteinden worden met behulp van twee musketonhaken vastgemaakt aan de singel. Als de singel niet over een bevestigingsring beschikt, kan de meegeleverde lederen singellus met D-ring gebruikt worden. De slofteugel is uitgerust met glanzende, zilverkleurige fournituren van verchroomd messing. Een slofteugel wordt gebruikt om een juiste hoofdhouding te verkrijgen. Als het paard het hoofd te hoog houdt, zal de slofteugel inwerken en druk geven op het bit. Als het paard nageeft, zal de druk afnemen. Maat Cob: 0,95 m teugel + 1,125 m koord = 2,075 m (4,15 m totale lengte). Maat Full: 1,3 m teugel + 1,2 m koord = 2,5 m (5 m totale lengte).

€ 49.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Schoftbeschermer ConCord Leader

Schoftbeschermer BR ConCord Leader Katoenen schoftbeschermer met polyester vulling. De pad is speciaal gemaakt om de schoft extra te beschermen bij gebruik van de ConCord® Leader. De beschermer kan eenvoudig aan het touw van de ConCord® Leader bevestigd worden met behulp van vier klittenbandsluitingen.

€ 6.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Martingaalstopper

Rubberen stop voor de martingaal. De stop voorkomt dat de halsriem van de martingaal omhoog schuift. De stop kan eenvoudig over de ringen van de martingaal getrokken worden. Gemaakt van 100% natuurlijk, veilig, niet-giftig rubber (PAH-vrij).

€ 1.50

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Premiere Slofteugel leder linnen

Linnen slofteugel, 19 mm, met glad lederen teugelgedeelten, 16 mm. De slofteugel is voorzien van twee musketons en een afneembare lederen singellus met D-ring. De slofteugel is voorzien van roestvrijstalen fournituren. Het doel van de slofteugel is een juiste hoofdhouding van het paard. Als het paard het hoofd te hoog houdt zal de slofteugel inwerken en druk geven op het bit, als het paard nageeft zal de druk afnemen.

€ 31.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Thiedemanteugel Lancaster

De Thiedemann teugel zorgt ervoor dat het paard het hoofd niet te ver omhoog en/of naar voren kan brengen tijdens het rijden. ederen Thiedemann teugel met een verstelbare halsriem en een verstelbare singellus met een afneembare karabijnhaak voor bevestiging aan de singel. De smalle riemen van de martingaal zijn eveneens verstelbaar en voorzien van karabijnhaken. De rubberen teugel (21 mm breed) heeft lederen uiteinden (15 mm breed) met gespsluitingen. Deze teugel is aan beide zijden voorzien van drie D- ringen: twee op het lederen uiteinden en één op het rubberen gedeelte. De smalle martingaalriemen worden door de bitringen gehaald en met de karabijnhaken aan de D-ringen van de teugel bevestigd. De Thiedemann teugel is uitgerust met glanzende, zilverkleurige fournituren van verchroomd messing. -Lederen martingaal, -Verstelbare halsriem, -Verstelbare singellus met afneembare karabijnhaak, -Verstelbare martingaalriemen met karabijnhaken, -Rubberen teugel met lederen uiteinden en gespsluitingen, -Drie D-ringen aan beide zijden, -Glanzende, zilverkleurige fournituren, -Stimuleert een juiste/prettigere hoofdhouding van het paard .

€ 99.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Martingaalvork m haak

Verstelbaar, lederen martingaalvorkje, uitgevoerd in het beste volnerf Europese leder, dit leder is sterk, soepel, voelt zacht aan en is duurzaam. Het martingaalvorkje kan eenvoudig met een musketon bevestigd worden aan het voortuig. Het martingaalvorkje is voorzien van hoge kwaliteit roestvrije messing fournituren. Het zwarte martingaalvorkje heeft glanzende, zilverkleurige fournituren en het Tobacco martingaalvorkje heeft matte, messingkleurige fournituren.

€ 29.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR ConCord Leader

De ConCord Leader, stapmethode : - Verbetert de stap - Ontwikkelt de bovenlijn - Brengt symmetrie in de beweging - Is vriendelijk en effectief - Corrigeert bij africhting en training - ondersteunt tijdens revalidatie - Herstelt na zware inspanning. Het unieke van ConCord® is dat het paard op geen enkele wijze wordt geforceerd, maar het mogelijk maakt voor het paard om zonder enige vorm van dwang een juiste houding aan te nemen. De Leader corrigeert bij africhting en training; herstelt na zware inspanning en ondersteunt tijdens revalidatie. De methode brengt symmetrie in de beweging, helpt bij de ontwikkeling van de bovenlijn en de verbetering van de stap. De ConCord® methode onderscheidt zich doordat het vriendelijk, dynamisch en effectief is. De methode heeft zich wetenschappelijk bewezen en een Evidence Based Veterinary Medicine behaald.

€ 59.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Martingaalvork Gesloten model

Verstelbare gesloten martingaalvork vervaardigd van hoogwaardig Europees leder. De gesloten martingaalvork is afneembaar met behulp van een karabijnhaak. Het gesloten gedeelte is van zacht en soepel generfd hoogwaardig Europees leder en zorgt voor een stabiele ligging, bovendien kan het paard de vork niet in zijn mond nemen of erin stappen. De martingaal voorkomt dat het paard het hoofd omhoog kan gooien. -Europees leder, -Verstelbaar, -Gesloten, -Afneembaar met behulp van een karabijnhaak, -Stabiele ligging, -Veilig.

€ 49.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Premiere Linnen Slofteugel

Linnen slofteugel, 19 mm, met twee musketons en een afneembare, lederen singellus met D-ring. De slofteugel is voorzien van roestvrijstalen fournituren. Het doel van de slofteugel is een juiste hoofdhouding van het paard. Als het paard het hoofd te hoog houdt zal de slofteugel inwerken en druk geven op het bit, als het paard nageeft zal de druk afnemen.

€ 19.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

QHP Borsttuig Ontario

Vijfpunts borsttuig met afneembare martingaalvork en imitatiebont voering op de schouders en borst. Voorkomt dat het zadel naar achteren schuift tijdens het springen. Het elastiek met witte strepen zorgt voor meer bewegingsvrijheid en schokdemping. -Materiaal: Buffelleer -Materiaal voering: Polyester -Materiaal fournituren: RVS, Messing -vijfpunts borsttuig met afneembare martingaal

€ 84.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BR Voortuig Taunton

Lederen voortuig met elastiek in het halsdeel en een lederen martingaalvorkje. Het voortuig heeft vele verstelmogelijkheden en kan eenvoudig met karabijnhaken aan het zadel bevestigd worden. Ook het martingaalvorkje is eenvoudig met een karabijnhaak afneembaar. Het borsttuig is uitgevoerd in het beste volnerf Europese leder, dit leder is sterk, soepel, voelt zacht aan en is duurzaam. De meeste delen zijn zacht onderlegd en het geheel is mooi afwerkt en voorzien van hoge kwaliteit roestvrije messing fournituren. Het voortuig voorkomt dat het zadel naar achteren schuift, vooral bij het springen of bij hele ronde paarden waarbij het zadel vlug schuift kan dit nuttig zijn. De martingaal die bevestigd kan worden voorkomt dat het paard het hoofd omhoog kan gooien. Het zwarte voortuig heeft glanzende, zilverkleurige fournituren en het Tobacco voortuig heeft matte, messingkleurige fournituren.

€ 99.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product