BBrain Family D2 Dementieklok met Beeldbellen

De BBrain Family D2 Slimme Dementieklok is een klok welke speciaal is gemaakt voor mensen die aan dementie lijden en hun naasten. Met de deze nieuwe BBrain klok kunnen kinderen, kleinkinderen en verzorgers overal ter wereld berichten, foto's en agendapunten naar de klok sturen.

Nooit meer een afspraak vergeten met de BBrain Family D2 Dementieklok

Vaak wordt er nog gebruikgemaakt van een papieren kalender of losse briefjes waarop alle afspraken en medicijnherinneringen worden genoteerd. Deze nieuwe klok maakt de papieren kalender en losse briefjes overbodig. Familie, vrienden, mantelzorgers en de klokgebruiker zelf kunnen eenvoudig via een app op hun mobiele telefoon (ook mogelijk via de computer) een afspraak of herinnering sturen naar de slimme klok. Zo ziet de gebruiker precies welke afspraken er die dag in de agenda staan. Een agendapunt verdwijnt automatisch 1 uur na aanvang, zodat het getoonde overzicht altijd actueel is.

Uitspreken meldingen

De BBrain slimme Dementieklok spreekt agendapunten en berichten uit. Agendapunten worden bij aanvang uitgesproken en berichten bij binnenkomst. Heeft de gebruiker de melding gemist? Dan is het mogelijk om op het agendapunt of bericht te klikken zodat dit nogmaals wordt uitgesproken. Door op de klokweergave te klikken wordt de dag, datum en tijd duidelijk uitgesproken. De snelheid van het uitspreken en het spraakvolume kan aangepast worden op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Tevens is de klok voorzien van een mute functie waarbij de meldingen niet worden uitgesproken, handig voor s'avonds.

Bijgeleverde App voor naasten

Via de app (zowel voor Apple als Android) kunnen naasten vanaf afstand berichten en foto's sturen. Tevens hebben naaste inzicht in de actuele agenda van de gebruiker. Agenda punten kunnen eenvoudig worden aangemaakt of aangepast. Voor repeterende herinneringen zoals bij bijvoorbeeld medicijnen kan er een terugkerende afspraak worden aangemaakt. U kunt een onbeperkt aantal verwanten toevoegen via de app toevoegen. 

Zowel analoog als digitale tijdsweergave

De tijd kan zowel analoog, digitaal als gecombineerd worden weergegeven. Door het grote 10 inch display wordt alles duidelijk en helder weergegeven. Zo is de tekst goed af te lezen van het scherm.

Verbonden via Wifi

Voor het gebruik van het abonnement is een WIFI verbinding noodzakelijk, de klok moet eenmalig verbonden worden met Wifi. Dit is eenvoudig in te stellen via de klok zelf. 

Abonnement

Voor de eerste maand betaalt u nu tijdelijk maar €1. Na een maand betaalt u € 6,95 p.m. (abonnement is maandelijks opzegbaar). Tijdens de abonnementsperiode worden er periodiek updates verstuurd met nieuwe functies.

Wordt deze BBrain Family D2 Dementieklok vergoed?

Deze Slimme Dementieklok wordt helaas niet vergoed door de WMO of zorgverzekering, maar zal zeker een bijdrage leveren aan uw dagelijkse leven of het leven van uw ouders waardoor het zelf aanschaffen van deze klok zeker een optie kan zijn.

Wat is het verschil tussen de Family D2 slimme dementieklok en de Family G2 kalenderklok?

De Family D2 dementieklok is een passieve klok en speciaal ontwikkeld voor personen met beginnende dementie. De dementieklok wordt beheerd door mantelzorgers. De Family G2 slimme kalenderklok is interactief de gebruiker kan zelf de klok bedienen en bijvoorbeeld afspraken noteren (in combinatie met familie of mantelzorgers via de app). De Family G2 is niet geschikt voor mensen met beginnende dementie. 

Beeldbellen (optioneel vanaf 9,95 per maand)

Beeldbellen is een prettige vorm van sociaal contact. Het is fijn en vertrouwd als je elkaar kunt zien tijdens het bellen. De gebruikersinterface van de BBrain Family G2 kalenderklok is speciaal ontwikkeld voor eenvoudig gebruik door senioren, gekoppeld aan de app voor beheer van de kalenderklok op afstand door (klein)kinderen, mantelzorgers of verzorgend personeel.

Handleiding

De handleiding voor de BBrain Family kunt u door hier te klikken direct downloaden.

Specificaties BBrain Family D2:

 • Beeldscherm: 10 inch
 • Gratis te downloaden App voor Android en Apple
 • Onbeperkt aantal naasten via de App toevoegen
 • Onbeperkt aantal klokken toevoegen voor te beheren
 • Display: Touchscreen
 • Afmeting: 17 x 24 x 0,7 cm
 • Gewicht: 500 gr.
 • Verpakkingsinhoud: oplaadkabel(2 meter lang), adapter, standaard en Nederlandstalige handleiding.

€ 199.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Dementieklok Zwart

Deze klok met datum, ofwel kalenderklok, geeft u de mogelijkheid om zowel de datum dag en tijd in één oogopslag af te lezen. De klok is geschikt voor ouderen, slechtziende en patiënten met alzheimer omdat de kalenderklok altijd de juiste dag/datum aangeeft in het Nederlands. Deze klok is van het merk Twemco en is te verkrijgen in wit of zwart. De Twemco datumklok is voorzien van een automatische voorgeprogrammeerde kalender en houdt rekening met het aantal dagen van elke maand. U hoeft dus de datum nooit aan te passen.

Specificaties Klok met datum:

 • - Afmetingen (breedte x hoogte x diepte): 33,5 x 11,5 x 7,5 cm.
 • - Kleur: Wit of zwart
 • - Inclusief Batterij
 • - Geen verlichting

€ 139.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BBrain Basic Digitale Kalenderklok 10 inch zwart

Op zoek naar een Kalenderklok voor mensen met dementie of beginnende geheugenproblemen? Dan is deze BBrain Basic Kalenderklokklok 10 inch geschikt voor jou.

Ontwikkelend in samenwerking met dementieverpleegkundigen

Deze Digitale Kalenderklok klok met Alarmfunctie 10 inch geeft naast de standaard weergave van datum, dag en tijd ook het dagdeel weer (s'morgens, s'middags, s'avonds of s'nachts). De klok is speciaal ontworpen voor mensen met dementie of beginnende geheugenproblemen. Voor deze mensen is het namelijk belangrijk dat een kalenderklok overzichtelijk is. Verder bevat de klok een LED scherm met oplichtende letters en cijfers, deze LED verlichting wordt in de avonduren gedimd tussen 19:00 en 7:00 uur.

Dit betreft een officiële dementieklok van het merk BBrain. De software op deze klok is ontwikkeld in samenwerking met dementieverpleegkundige- en casemanagers.

Speciale functie voor slechtzienden

Ongeveer 85% van alle visuele beperkingen in Nederland komen voor bij mensen vanaf 50 jaar of ouder. Deze digitale dementieklok beschikt daarom naast de standaard digitale kalenderklok ook over een weergave waarbij de letters en cijfers geel worden. Hierdoor is het contrast beter en zal het voor mensen die niet meer zo goed kunnen zien duidelijk worden.

Wekkerfunctie

De Digitale Kalenderklok beschikt over een wekkerfunctie. U kunt een wekker zetten op drie verschillende momenten. De wekkers kunnen eenmalig, dagelijks, maandag tot vrijdag of op zondag worden gezet. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer er op bepaalde momenten op de dag medicatie ingenomen moet worden, welke nog wel eens vergeten kan worden. Het uitzetten van het alarm kan door op een willekeurige knop te drukken aan de achterkant van de klok, zoals ook duidelijk staat aangegeven in het scherm wanneer het alarm afgaat.


Geregeld komt het voor dat dementerenden de digitale tijdsaanduiding niet meer herkennen (16:34). Mocht dit het geval zijn, dan raden we de analoge versie van deze klok aan. Van oudsher herkennen veel mensen die dementeren nog wel de stand van de wijzers als indicatie. Met de analoge klok kan eenvoudig geschakeld worden tussen de digitale en analoge weergave.

Ook interessant: een klok met agendafunctie

Naast deze BBrain Basic zijn er ook de BBrain Family klokken welke via het internet aan te sturen zijn via een handige app. Wilt u via de app afspraken in de agenda zetten en beheren, berichten of een leuke foto tijdens uw vakantie sturen? Dan is de BBrain Family D2 voor dementie de juiste oplossing. Voor senioren in het algemeen of met beginnende geheugenproblemen is de BBrain Family G2 geschikt.

Pluspunten van de BBrain Basic Kalenderklok 10 inch:

Pluspunten Slechtzienden functie
Pluspunten Alarmfunctie
Pluspunten Onthoud de tijd wanneer de stroom wegvalt
Pluspunten Eenvoudig instelbaar
Pluspunten Beschikt over 8 talen

Goed om te weten:

Goed om te weten Geen analoge klokweergave
Goed om te weten Geen extra groot 10 inch scherm voor betere leesbaarheid
Goed om te weten Geen medicijnherinneringen alleen algemeen alarm
Goed om te weten Handmatig zomertijd en wintertijd aanpassen

De BBrain Basic Kalenderklok 10 inch wordt geleverd met:

Vink Oplaadkabel (2 meter lang)
Vink Standaard
Vink Nederlandse en Engelse handleiding

€ 59.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BBrain Basic Digitale Dementieklok 10 inch

Op zoek naar een dementieklok voor iemand met dementie of beginnende geheugenproblemen? Dan is deze BBrain Basic Dementieklok zeer geschikt.

Ontwikkeld in samenwerking met dementieverpleegkundigen

De BBrain Basic Dementieklok is tot stand gekomen door een samenwerking met specialisten en gebruikers. Uit onderzoek is gebleken dat een hoge contrastkleur goed werkt voor dementerenden. De rode balk bovenaan verhoogt de aandacht voor de dag. In combinatie met het extra grote 10 inch scherm heeft deze klok een zeer goede leesbaarheid. Naast deze weergave met bovenaan de rode balk, zijn er nog twee andere weergaves mogelijk, namelijk de standaard zwart/wit weergave en een weergave voor slechtzienden in zwart/geel.

Medicijnherinneringen en alarmen

Via de instellingen kunnen een aantal standaard alarmen worden ingeschakeld zoals een medicijnalarm, naar bed gaan melding, opstaan melding en losse alarmen. De klok beschikt daarnaast over de mogelijkheid om bij elk uur een melding naar keuze te geven, bijvoorbeeld zodat de persoon weet dat er weer een uur voorbij is.

Thema’s

Deze klok beschikt over twee thema’s, namelijk een standaard thema met de dag, het dagdeel, de tijd en de datum en een thema waarbij de dag en het dagdeel volledig zijn uitgeschreven op het scherm (Het is vrijdag middag).

Tevens verkrijgbaar als analoge klok

Het komt geregeld voor dat dementerenden de digitale tijdsaanduiding niet meer herkennen (16:34). Mocht dit het geval zijn, dan raden we de analoge versie van deze klok aan. Van oudsher herkennen veel mensen die dementeren nog wel de stand van de wijzers als indicatie. De analoge klok kan eenvoudig schakelen tussen de digitale en analoge weergave.

Pluspunten van de BBrain Basic Dementieklok:

Pluspunten 10 inch beeldscherm
Pluspunten Speciaal ontwikkelde dementie weergave
Pluspunten Mogelijkheid tot 3 medicijnherinneringen (ochtend, middag, avond)
Pluspunten Wekkerfunctie
Pluspunten Beschikt over 10 talen

Goed om te weten:

Goed om te weten Geen analoge klokweergave
Goed om te weten Standaard herinneringen kunnen niet aangepast worden

De BBrain Basic wordt geleverd met:

Vink Oplaadkabel (2 meter lang)
Vink Standaard
Vink Nederlandse en Engelse handleiding

Ook interessant: een klok met agendafunctie

Naast de BBrain Basic is er ook de BBrain Family klok welke via het internet aan te sturen is met een handige app. Wilt u via de app afspraken in de agenda zetten en beheren, berichten sturen of een leuke foto tijdens uw vakantie sturen naar de klok? Dan is de BBrain Family D2 voor dementie de juiste oplossing. Voor senioren in het algemeen of met beginnende geheugenproblemen is de BBrain Family G2 geschikt.

Verschillen BBrain klokken

BBrain Basic - Digitale DementieklokBBrain Basic - Analoge DementieklokBBrain Family D2
Beeldscherm 10 inch 10 inch 10 inch
Dagweergave
Dagdeelweergave
Slechtziende-functies
Wekkerfunctie
Basis medicijnherinnering
Analoge & Digitale weergave
Automatisch zomer en wintertijd
Beheer agenda via App
Berichten functie
Foto functie
Gratis App

Wordt een digitale dementieklok vergoed?

Kalenderklokken worden helaas niet vergoed door de WMO of zorgverzekering. Onze klanten ervaren een postieve bijdrage van deze klok op het dagelijkse leven van de klokgebruiker en diens naaste. 

Specificaties Digitale Dementieklok

 • Talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Fins, Deens, Zweeds en Pools
 • 12 of 24 uurs mode
 • Neer te zetten met standaard of op te hangen
 • Inclusief adapter / stekker
 • Bijgeleverde adapter: 240 volt, output: 5 volt, 1,5 mA / 6 watt.

Door dit product te kopen steunt u Alzheimer Nederland


  alzheimer-nederland

€ 69.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BBrain Basic Digitale Dementieklok 10 inch Zwart

Op zoek naar een dementieklok voor iemand met dementie of beginnende geheugenproblemen? Dan is deze BBrain Basic Dementieklok zeer geschikt.

Ontwikkeld in samenwerking met dementieverpleegkundigen

De BBrain Basic Dementieklok is tot stand gekomen door een samenwerking met specialisten en gebruikers. Uit onderzoek is gebleken dat een hoge contrastkleur goed werkt voor dementerenden. De rode balk bovenaan verhoogt de aandacht voor de dag. In combinatie met het extra grote 10 inch scherm heeft deze klok een zeer goede leesbaarheid. Naast deze weergave met bovenaan de rode balk, zijn er nog twee andere weergaves mogelijk, namelijk de standaard zwart/wit weergave en een weergave voor slechtzienden in zwart/geel.

Medicijnherinneringen en alarmen

Via de instellingen kunnen een aantal standaard alarmen worden ingeschakeld zoals een medicijnalarm, naar bed gaan melding, opstaan melding en losse alarmen. De klok beschikt daarnaast over de mogelijkheid om bij elk uur een melding naar keuze te geven, bijvoorbeeld zodat de persoon weet dat er weer een uur voorbij is.

Thema’s

Deze klok beschikt over twee thema’s, namelijk een standaard thema met de dag, het dagdeel, de tijd en de datum en een thema waarbij de dag en het dagdeel volledig zijn uitgeschreven op het scherm (Het is vrijdag middag).

Tevens verkrijgbaar als analoge klok

Het komt geregeld voor dat dementerenden de digitale tijdsaanduiding niet meer herkennen (16:34). Mocht dit het geval zijn, dan raden we de analoge versie van deze klok aan. Van oudsher herkennen veel mensen die dementeren nog wel de stand van de wijzers als indicatie. De analoge klok kan eenvoudig schakelen tussen de digitale en analoge weergave.

Pluspunten van de BBrain Basic Dementieklok:

Pluspunten 10 inch beeldscherm
Pluspunten Speciaal ontwikkelde dementie weergave
Pluspunten Mogelijkheid tot 3 medicijnherinneringen (ochtend, middag, avond)
Pluspunten Wekkerfunctie
Pluspunten Beschikt over 10 talen

Goed om te weten:

Goed om te weten Geen analoge klokweergave
Goed om te weten Standaard herinneringen kunnen niet aangepast worden

De BBrain Basic wordt geleverd met:

Vink Oplaadkabel (2 meter lang)
Vink Standaard
Vink Nederlandse en Engelse handleiding

Ook interessant: een klok met agendafunctie

Naast de BBrain Basic is er ook de BBrain Family klok welke via het internet aan te sturen is met een handige app. Wilt u via de app afspraken in de agenda zetten en beheren, berichten sturen of een leuke foto tijdens uw vakantie sturen naar de klok? Dan is de BBrain Family D2 voor dementie de juiste oplossing. Voor senioren in het algemeen of met beginnende geheugenproblemen is de BBrain Family G2 geschikt.

Verschillen BBrain klokken

BBrain Basic - Digitale DementieklokBBrain Basic - Analoge DementieklokBBrain Family D2
Beeldscherm 10 inch 10 inch 10 inch
Dagweergave
Dagdeelweergave
Slechtziende-functies
Wekkerfunctie
Basis medicijnherinnering
Analoge & Digitale weergave
Automatisch zomer en wintertijd
Beheer agenda via App
Berichten functie
Foto functie
Gratis App

Wordt een digitale dementieklok vergoed?

Kalenderklokken worden helaas niet vergoed door de WMO of zorgverzekering. Onze klanten ervaren een postieve bijdrage van deze klok op het dagelijkse leven van de klokgebruiker en diens naaste. 

Specificaties Digitale Dementieklok

 • Talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Fins, Deens, Zweeds en Pools
 • 12 of 24 uurs mode
 • Neer te zetten met standaard of op te hangen
 • Inclusief adapter / stekker
 • Bijgeleverde adapter: 240 volt, output: 5 volt, 1,5 mA / 6 watt.

Door dit product te kopen steunt u Alzheimer Nederland


  alzheimer-nederland

€ 69.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BBrain Basic Analoge Dementieklok 10 inch Zwart

Op zoek naar een dementieklok voor iemand met dementie of beginnende geheugenproblemen? Dan is deze BBrain Basic Analoge Dementieklok zeer geschikt.

Ontwikkeld in samenwerking met dementieverpleegkundigen

De BBrain Basic Analoge Dementieklok is tot stand gekomen door een samenwerking met specialisten en gebruikers. Het komt geregeld voor dat dementerenden de digitale tijdsaanduiding niet meer herkennen (16:34). Van oudsher herkennen veel mensen die dementeren nog wel de stand van de wijzers als indicatie van de tijd. Deze analoge klok toont de analoge tijd op het extra grote 10 inch scherm. Naast de analoge tijd wordt ook de dag, het dagdeel en de datum op een overzichtelijke manier voor de gebruiker getoond. De klok kan eenvoudig schakelen tussen de digitale en analoge weergave.

Zowel de analoge weergave als de digitale weergave kunnen op een tweetal manieren getoond worden, namelijk de standaard zwart/wit weergave en een weergave voor slechtzienden in zwart/geel (Ongeveer 85% van alle visuele beperkingen in Nederland komen voor bij mensen vanaf 50 jaar of ouder). Daarnaast kan de digitale weergave ook nog de dag in een rode balk tonen speciaal voor mensen met dementie. 

Medicijnherinneringen en alarmen

Via de instellingen kunnen een aantal standaard alarmen worden ingeschakeld zoals een medicijnalarm, naar bed gaan melding, opstaan melding en losse alarmen. De klok beschikt daarnaast over de mogelijkheid om bij elk uur een melding naar keuze te geven, bijvoorbeeld zodat de persoon weet dat er weer een uur voorbij is.

Thema’s

Deze klok beschikt over drie thema’s, namelijk een standaard thema met de analoge tijdsweergave, een thema met de dag, het dagdeel, de tijd en de datum en een thema waarbij de dag en het dagdeel volledig zijn uitgeschreven op het scherm (Het is vrijdag middag).

Ook interessant: een klok met agendafunctie en App

Naast de BBrain Basic analoge klok is er ook de BBrain Family klok welke via het internet aan te sturen is met een handige app. Wilt u via de app afspraken in de agenda zetten en beheren, berichten sturen of een leuke foto tijdens uw vakantie sturen naar de klok? Dan is de BBrain Family D2 voor dementie de juiste oplossing. Voor senioren in het algemeen of met beginnende geheugenproblemen is de BBrain Family G2 geschikt.

Pluspunten van de BBrain Basic Analoge Dementieklok:

Pluspunten 10 inch beeldscherm
Pluspunten Speciaal ontwikkelde analoge dementie weergave
Pluspunten Mogelijkheid tot 3 medicijnherinneringen (ochtend, middag, avond)
Pluspunten Wekkerfunctie
Pluspunten Scherm dimt automatisch s'avonds
Pluspunten Beschikt over 10 talen

Goed om te weten:

Goed om te weten Niet op afstand bestuurdbaar via App of computer
Goed om te weten Standaard herinneringen / alarmen kunnen niet aangepast worden
Goed om te weten Handmatig zomer en wintertijd aanpassen (geen WiFi)

De BBrain Basic wordt geleverd met:

Vink Oplaadkabel (2 meter lang)
Vink Standaard
Vink Nederlandse en Engelse handleiding

Verschillen BBrain klokken

BBrain Basic - Analoge Dementieklok BBrain Family D2
Beeldscherm 10 inch 10 inch
Dagweergave
Dagdeelweergave
Slechtziende-functies
Wekkerfunctie
Basis medicijnherinnering
Analoge & Digitale weergave
Automatisch zomer en wintertijd
Beheer agenda via App
Berichten functie
Foto functie
Gratis App

Door dit product te kopen steunt u Alzheimer Nederland


  alzheimer-nederland

€ 169.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BBrain Basic Analoge Dementieklok 10 inch

Op zoek naar een dementieklok voor iemand met dementie of beginnende geheugenproblemen? Dan is deze BBrain Basic Analoge Dementieklok zeer geschikt.

Ontwikkeld in samenwerking met dementieverpleegkundigen

De BBrain Basic Analoge Dementieklok is tot stand gekomen door een samenwerking met specialisten en gebruikers. Het komt geregeld voor dat dementerenden de digitale tijdsaanduiding niet meer herkennen (16:34). Van oudsher herkennen veel mensen die dementeren nog wel de stand van de wijzers als indicatie van de tijd. Deze analoge klok toont de analoge tijd op het extra grote 10 inch scherm. Naast de analoge tijd wordt ook de dag, het dagdeel en de datum op een overzichtelijke manier voor de gebruiker getoond. De klok kan eenvoudig schakelen tussen de digitale en analoge weergave.

Zowel de analoge weergave als de digitale weergave kunnen op een tweetal manieren getoond worden, namelijk de standaard zwart/wit weergave en een weergave voor slechtzienden in zwart/geel (Ongeveer 85% van alle visuele beperkingen in Nederland komen voor bij mensen vanaf 50 jaar of ouder). Daarnaast kan de digitale weergave ook nog de dag in een rode balk tonen speciaal voor mensen met dementie. 

Medicijnherinneringen en alarmen

Via de instellingen kunnen een aantal standaard alarmen worden ingeschakeld zoals een medicijnalarm, naar bed gaan melding, opstaan melding en losse alarmen. De klok beschikt daarnaast over de mogelijkheid om bij elk uur een melding naar keuze te geven, bijvoorbeeld zodat de persoon weet dat er weer een uur voorbij is.

Thema’s

Deze klok beschikt over drie thema’s, namelijk een standaard thema met de analoge tijdsweergave, een thema met de dag, het dagdeel, de tijd en de datum en een thema waarbij de dag en het dagdeel volledig zijn uitgeschreven op het scherm (Het is vrijdag middag).

Ook interessant: een klok met agendafunctie en App

Naast de BBrain Basic analoge klok is er ook de BBrain Family klok welke via het internet aan te sturen is met een handige app. Wilt u via de app afspraken in de agenda zetten en beheren, berichten sturen of een leuke foto tijdens uw vakantie sturen naar de klok? Dan is de BBrain Family D2 voor dementie de juiste oplossing. Voor senioren in het algemeen of met beginnende geheugenproblemen is de BBrain Family G2 geschikt.

Pluspunten van de BBrain Basic Analoge Dementieklok:

Pluspunten 10 inch beeldscherm
Pluspunten Speciaal ontwikkelde analoge dementie weergave
Pluspunten Mogelijkheid tot 3 medicijnherinneringen (ochtend, middag, avond)
Pluspunten Wekkerfunctie
Pluspunten Scherm dimt automatisch s'avonds
Pluspunten Beschikt over 10 talen

Goed om te weten:

Goed om te weten Niet op afstand bestuurdbaar via App of computer
Goed om te weten Standaard herinneringen / alarmen kunnen niet aangepast worden
Goed om te weten Handmatig zomer en wintertijd aanpassen (geen WiFi)

De BBrain Basic wordt geleverd met:

Vink Oplaadkabel (2 meter lang)
Vink Standaard
Vink Nederlandse en Engelse handleiding

Verschillen BBrain klokken

BBrain Basic - Analoge Dementieklok BBrain Family D2
Beeldscherm 10 inch 10 inch
Dagweergave
Dagdeelweergave
Slechtziende-functies
Wekkerfunctie
Basis medicijnherinnering
Analoge & Digitale weergave
Automatisch zomer en wintertijd
Beheer agenda via App
Berichten functie
Foto functie
Gratis App

Door dit product te kopen steunt u Alzheimer Nederland


  alzheimer-nederland

€ 169.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BBrain Basic Digitale Kalenderklok 10 inch

Op zoek naar een Kalenderklok voor mensen met dementie of beginnende geheugenproblemen? Dan is deze BBrain Basic Kalenderklokklok 10 inch geschikt voor jou.

Ontwikkelend in samenwerking met dementieverpleegkundigen

Deze Digitale Kalenderklok klok met Alarmfunctie 10 inch geeft naast de standaard weergave van datum, dag en tijd ook het dagdeel weer (s'morgens, s'middags, s'avonds of s'nachts). De klok is speciaal ontworpen voor mensen met dementie of beginnende geheugenproblemen. Voor deze mensen is het namelijk belangrijk dat een kalenderklok overzichtelijk is. Verder bevat de klok een LED scherm met oplichtende letters en cijfers, deze LED verlichting wordt in de avonduren gedimd tussen 19:00 en 7:00 uur.

Dit betreft een officiële dementieklok van het merk BBrain. De software op deze klok is ontwikkeld in samenwerking met dementieverpleegkundige- en casemanagers.

Speciale functie voor slechtzienden

Ongeveer 85% van alle visuele beperkingen in Nederland komen voor bij mensen vanaf 50 jaar of ouder. Deze digitale dementieklok beschikt daarom naast de standaard digitale kalenderklok ook over een weergave waarbij de letters en cijfers geel worden. Hierdoor is het contrast beter en zal het voor mensen die niet meer zo goed kunnen zien duidelijk worden.

Wekkerfunctie

De Digitale Kalenderklok beschikt over een wekkerfunctie. U kunt een wekker zetten op drie verschillende momenten. De wekkers kunnen eenmalig, dagelijks, maandag tot vrijdag of op zondag worden gezet. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer er op bepaalde momenten op de dag medicatie ingenomen moet worden, welke nog wel eens vergeten kan worden. Het uitzetten van het alarm kan door op een willekeurige knop te drukken aan de achterkant van de klok, zoals ook duidelijk staat aangegeven in het scherm wanneer het alarm afgaat.

Tevens verkrijgbaar als Basic dementieklok en analoge klok

Naast deze 10 inch variant is er ook nog een variant met speciaal voor mensen met dementie ontwikkelde thema’s. De 10 inch variant heeft ook speciale medicijnherinneringen welke een stuk uitgebreider zijn.

Geregeld komt het voor dat dementerenden de digitale tijdsaanduiding niet meer herkennen (16:34). Mocht dit het geval zijn, dan raden we de analoge versie van deze klok aan. Van oudsher herkennen veel mensen die dementeren nog wel de stand van de wijzers als indicatie. Met de analoge klok kan eenvoudig geschakeld worden tussen de digitale en analoge weergave.

Ook interessant: een klok met agendafunctie

Naast deze BBrain Basic zijn er ook de BBrain Family klokken welke via het internet aan te sturen zijn via een handige app. Wilt u via de app afspraken in de agenda zetten en beheren, berichten of een leuke foto tijdens uw vakantie sturen? Dan is de BBrain Family D2 voor dementie de juiste oplossing. Voor senioren in het algemeen of met beginnende geheugenproblemen is de BBrain Family G2 geschikt.

Pluspunten van de BBrain Basic Kalenderklok 10 inch:

Pluspunten Slechtzienden functie
Pluspunten Alarmfunctie
Pluspunten Onthoud de tijd wanneer de stroom wegvalt
Pluspunten Eenvoudig instelbaar
Pluspunten Beschikt over 8 talen

Goed om te weten:

Goed om te weten Geen analoge klokweergave
Goed om te weten Geen extra groot 10 inch scherm voor betere leesbaarheid
Goed om te weten Geen medicijnherinneringen alleen algemeen alarm
Goed om te weten Handmatig zomertijd en wintertijd aanpassen

De BBrain Basic Kalenderklok 10 inch wordt geleverd met:

Vink Oplaadkabel (2 meter lang)
Vink Standaard
Vink Nederlandse en Engelse handleiding

€ 59.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Klok met Datum Zwart

Lees de datum, dag en tijd in één oogopslag met de Klok met Datum

Met behulp van deze Klok met Datum, ofwel kalenderklok, heeft u de mogelijkheid om zowel de datum als de dag en tijd in één oogopslag af te lezen. De klok is geschikt voor patiënten met alzheimer of dementie maar ook voor mensen met slechtzicht en ouderen omdat de kalenderklok altijd de juiste dag/datum aangeeft in het Nederlands. Deze klok is van het merk Twemco en is te verkrijgen in zwart of wit. De Twemco datumklok is voorzien van een automatische voorgeprogrammeerde kalender en houdt rekening met het aantal dagen van elke maand. Hierdoor hoeft u dus nooit de datum aan te passen.

Specificaties Klok met datum:

 • Afmetingen (breedte x hoogte x diepte): 38 x 30 x 7,5 cm
 • Geen verlichting
 • Inclusief Batterij
 • Kleur: zwart

€ 179.50

Meer informatie / Nu bestellen


Product