Time Timer PLUS Wit

Dit nieuwe model heeft een transparant beschermend kunststof glas, waardoor de bekende rode schijf wordt beschermd.  De Time Timer PLUS is makkelijk te bedienen, waardoor deze geschikt is voor alle leeftijden. Het geheel nieuwe ontwerp is het resultaat van 20 jaar ervaring en innovatie! Een mooi product met vele toepassingsmogelijkheden voor een ieder die baat heeft bij tijdmanagement.

Een paar eigenschappen van de Time Timer Plus:
– rode schijf beschermd onder kunststof glas
– draagbaar door groot handvat
– in te stellen met een grote knop aan de voorzijde
– optioneel eindsignaal, waardoor u niet altijd een alarm hoort afgaan
– instelbaar geluidsvolume, zodat u niemand tot last bent
– afsluitbaar batterijcompartiment
– geruisloze werking, geen getik
– grote cijfers
– stevige voetjes, zodat de Time Time blijft staan
– gemaakt van hoogwaardig kunststofafmeting: 14×18 cms

De Time Timer PLUS werkt op 1 AA batterij. De Time Timer wordt geleverd zonder batterij. U heeft een kleine maat kruiskop-schroevendraaier nodig om het batterijklepje te openen.

€ 53.99

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

DayClock Plus 10 Kalenderklok

De DayClock Plus 10 is een kalenderklok die een oplossing is voor oudere (dementerende) personen en hun naaste. Door de mogelijkheden van de Dayclock biedt deze de gebruiker extra geheugensteuntjes door middel van een zeer duidelijke tijd en datum aanduiding en de mogelijkheid om agendapunten en foto's op afstand naar de klok te versturen. Zo draagt de klok bij tot een betere kwaliteit van leven voor zowel de gebruiker als hun naasten. U kunt bijvoorbeeld via uw telefoon op afstand een bericht/activiteit sturen naar de klok.

De DayClock Digitale Seniorenklok met Dag en Datum is een Plug & Play tablet en is zowel bedienbaar met als zonder abonnement. De dementieklok wordt standaard geleverd met een gratis abonnement voor een halfjaar. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de vele mogelijkheden wordt aangeraden om het abonnement ook te gebruiken. Daarom krijgt u van ons het abonnement een halfjaar gratis. Zonder het abonnement is het namelijk niet mogelijk om via de Agenda Applicatie of via de website foto's en video's naar de DayClock te sturen.

Met deze klok krijgt de gebruiker meer grip op dag en week doordat de DayClock duidelijk de dagdelen (ochtend, middag, avond, nacht) en de weekdagen kan weergeven; deze stelt u in op basis van uw persoonlijke voorkeuren. De digitale kalenderklok toont standaard de dag, datum, tijd en het desbetreffende dagdeel.

De tijd kan zowel analoog, digitaal als gecombineerd worden weergegeven. Door het grote 10 inch display wordt alles duidelijk en helder weergegeven. Zo is de tekst goed af te lezen van het scherm. De lettergroten is ook nog apart in te stellen. De klok wordt standaard met voetsteuntjes, adapter en Nederlandstalige handleiding geleverd.

DayClock Plus 10 - Abonnement

Door gebruik te maken van het abonnement van de DayClock krijgt u toegang tot extra verschillende mogelijkheden zoals de agenda & fotofunctie. Zo is het onder andere mogelijk om activiteiten te maken, te beheren en weer te geven op de klok. Deze kunt u via uw telefoon of via de website inplannen en worden vervolgens op het ingevulde tijdstip weergeven op de klok bij de gebruiker thuis. Daarnaast is het mogelijk om foto's te sturen naar de Seniorenklok en ook deze worden weergegeven op de klok op het aangegeven tijdstip. Foto's kunnen vanaf de Applicatie (telefoon) en website verstuurd worden. Voor het gebruik van het abonnement is een WIFI verbinding noodzakelijk, de klok moet eenmalig verbonden worden met Wifi. Dit is eenvoudig in te stellen via de klok zelf. 

Met het Dayclock abonnement kunt u een onbeperkt aantal activiteiten en foto's per maand invoeren en versturen naar de klok. Een onbeperkt aantal gebruikers kunnen gebruik maken van het abonnement, dit kost niks extra's. Zo kunnen andere familielieden, vrienden of verzorgers ook gebruik maken van de functies. U betaald het jaarabonnement via een factuur die u één keer per jaar ontvangt.

U ontvangt nu tijdelijk het abonnement een halfjaar GRATIS! Standaard kost het abonnement €36 euro per jaar.

DayClock - Agendafunctie

Meer grip op de dag doordat op de Seniorenklok naast de tijd, de afspraken van de gebruiker voor de dag verschijnen; deze zijn ingegeven door de familie, naasten of eventueel verzorgers en kunnen verstuurd worden incombinatie met het abonnement.

Foto's als herkenning

Naast dat de foto’s te combineren zijn met de agenda-functie, kan er ook worden gekozen voor enkel foto’s op het scherm. De gezichten van familie en foto’s van de omgeving zorgen voor een stukje herkenning en herinneringen op dagen met een rustige planning.

Specificaties DayClock Plus 10:

 • Beeldscherm: 10 inch
 • Display: Touchscreen
 • CPU: Quad Cortex-A53 1,3 GHz
 • Afmeting: 257 x 147 x 10 mm
 • Gewicht: 500 gr.
 • Verpakkingsinhoud: Digitale seniorenklok, USB-kabel, adapter, 2 standaards en Nederlandstalige handleiding.

 

Plus en minpunten digitale seniorenklok

€ 199.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer MAX

Deze Time Timer is ultiem in maat en flexibiliteit. De Time Timer MAX is maar liefst 44 x 44 cm groot, waardoor deze duidelijk zichtbaar is in grote ruimtes. De Time Timer MAX is ook nog eens acht timers in één het is 1 timer met 8 verschillende en aanpasbare tijdsinstellingen en veranderbare timer platen. De Time Timer MAX kan aftellen van 5 minuten tot 24 uur. De Time Timer MAX is perfect om elke activiteit op tijd te houden, zelfs als deze letterlijk de hele dag duurt!

De Time Timer MAX wordt standaard geleverd met:

 • 3 dubbelzijdige tijdsduur platen van 5 min, 15 min, 30 min, 60 minuten, 120 minuten en een blanco plaat
 • 3 tijdsmarkeringen om tijdsblokken te creëren op een timer plaat
 • Een ophangsysteem voor aan de wand

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

Handleiding

De handleiding voor de Time Timer MAX kunt u door hier te klikken direct downloaden

€ 175.45

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Radiografische Seniorenklok met temperatuur XL

Zeer geschikte klok voor ouderen, slechtzienden en dementerende

De Radiografische Seniorenklok met temperatuurweergave is ideaal voor senioren, maar ook voor personen die slechtziend zijn of te maken hebben met dementie. De Radiografische Seniorenklok met temperatuurweergave geeft alle informatie extra groot en duidelijk weer. Zo voorziet de klok u van een nauwkeurige tijdsweergave in het grootste scherm. De klok geeft de datum en de weekdag weer in de onderste schermen. De binnentemperatuur wordt ook in een van de onderste schermen weergegeven. Het is mogelijk om de Radiografische Seniorenklok in 8 verschillende talen in te stellen, namelijk: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Deens en Russisch. Verder is het ook nog mogelijk om de klok in te stellen naar verschillende tijdzones.

De Radiografische Seniorenklok met temperatuurweergave XL beschikt over een alarm met snoozefunctie, is volledig zwart met witte letters en kunt u zowel ophangen als neerzetten.

Specificaties Radiografische Seniorenklok met temperatuur - XL:

 • Afmeting: L 36,8 x B 3 x H 23 cm
 • Extra grote weergave
 • Nauwkeurige tijdsweergave
 • Datum en weekdag
 • In te stellen in 8 verschillende talen
 • Binnentemperatuur
 • In te stellen in verschillende tijdzones
 • Met alarm- en snoozefunctie
 • Kan opgehangen of neergezet worden

€ 119.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BBrain Bluetooth Speaker voor BBrain G2 en D2

Deze BBrain Bluetooth speaker is speciaal gemaakt om het geluid van de BBrain Family G2 en D2 te versterken. Dankzij de klankkast klinkt het geluid via deze speaker veel warmer dan bij de standaard Family klok.

De speaker kan eenvoudig via de instellingen gekoppeld worden aan de klok. 

€ 49.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Sprekende Wekker Atomic

De Sprekende Wekker Atomic spreekt naast de tijd ook de dag en datum uit. De wekker is speciaal ontwikkeld door fabrikant Low Vision Design voor mensen met een visuele beperking.

De Sprekende Wekker Atomic beschikt over een zeer duidelijke Nederlandse stem. Het volume kan eenvoudig worden aangepast of uitgezet. Daarnaast beschikt de wekker over een alarmfunctie en een verlichte wijzerplaat. De Sprekende Wekker Atomic is atoom gestuurd. Dit betekend dat de wekker zelf exact de juiste tijd weergeeft en automatisch wisselt van zomer- naar wintertijd.

Specificaties Sprekende Wekker Atomic:

 • Nederlands sprekend
 • Alarmfunctie
 • Atoom gestuurd
 • Verlichte wijzerplaat
 • Exclusief 2 LR14 1,5 volt batterijen
 • Afmetingen: 12 x 11 x 7 cm (H x B x D)

€ 79.50

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Klok met Datum Wit

Lees de datum, dag en tijd in één oogopslag met de Klok met Datum

Met behulp van deze Klok met Datum, ofwel kalenderklok, heeft u de mogelijkheid om zowel de datum als de dag en tijd in één oogopslag af te lezen. De klok is geschikt voor patiënten met alzheimer of dementie maar ook voor mensen met slechtzicht en ouderen omdat de kalenderklok altijd de juiste dag/datum aangeeft in het Nederlands. Deze klok is van het merk Twemco en is te verkrijgen in zwart of wit. De Twemco datumklok is voorzien van een automatische voorgeprogrammeerde kalender en houdt rekening met het aantal dagen van elke maand. Hierdoor hoeft u dus nooit de datum aan te passen.

Specificaties Klok met datum:

 • Afmetingen (breedte x hoogte x diepte): 38 x 30 x 7,5 cm
 • Geen verlichting
 • Inclusief Batterij
 • Kleur: wit

€ 179.50

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Radiografische Klok met temperatuurweergave

Klok voor Senioren / Dementieklok

De Radiografische Klok met temperatuurweergave is ideaal voor ouderen. De Klok is bijzonder overzichtelijk met een geschreven weekdag (instelbaar in de talen Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Deens) en een tijd- en datumvermelding. Het is ook mogelijk om de twee verschillende alarmtijden in te stellen en de klok beschikt over een snoozefunctie. Verder geeft de klok een duidelijk de binnentemperatuur weer.

De klok is ook geschikt voor mensen met dementie die vaak moeite hebben om te onthouden welke dag van de week het is. De Radiografische klok is zowel op te hangen als neer te zetten.

Specificaties Radiografische Klok met temperatuurweergave:

 • Voor eenvoudige tijdsoriëntatie, ideaal voor senioren
 • Geschreven weekdag (7 talen)
 • Kalenderweek
 • Volledige datum
 • Twee alarmtijden
 • Snoozefunctie
 • Tweede tijd
 • Binnentemperatuur
 • Ideaal voor thuis, op kantoor of in de wachtkamer
 • Om op te hangen of neer te zetten
 • Afmeting 19,5 x 19,5 x 2,7 cm
 • Werkt op 2 x AAA batterijen (niet meegeleverd)

€ 49.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

MyTime Sprekende Klok

Sprekende klok in 6 verschillende talen

De eenvoudige maar veelzijdige sprekende klok van MyTime is perfect voor mensen die slechtziend, blind of dement zijn. Het klokje kan het tijdstip, de dag en het dagdeel uitspreken. De spraak kan ingesteld worden in 6 verschillende talen, namelijk; Spaans, Engels, Duits, Italiaans, Frans en Nederlands. Het volume van de spraakfunctie is ook in te stellen naar eigen behoefte, zo is het klokje ook zeer geschikt voor mensen die minder goed horen.

Uitzonderlijk aan dit sprekende klokje is dat de tijd op een "analoge" en "digitale" wijze kan worden uitgesproken (m.u.v. Duits). Wanneer het klokje digitaal staat ingesteld klinkt dat als volgt: dinsdag, veertien tien (14:10). Wanneer het klokje analoog is ingesteld klinkt dat als volgt: het is tien over twee, dinsdag middag.

De MyTime sprekende klok heeft 3 verborgen toetsen om instellingen te wijzigen, zo wijzigt u niet per ongeluk de instellingen tijdens gebruik. De behuizing is verder voorzien van antislipmateriaal en een magneet.de afmetingen zijn 5 cm breed en 10 cm hoog.

Eigenschappen MyTime Sprekende Klok:

 • Spreekt in 6 verschillende talen
 • Speciaal voor slechtzienden, blinde of mensen met dementie
 • Spreekt tijdstip, dag en dagdeel uit
 • Volume is instelbaar
 • Spraak zowel digitaal als analoog
 • Instellingstoetsen zitten verborgen
 • Behuizing beschikt over een magneet en antislipmateriaal

€ 119.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Radiografische Seniorenklok met temperatuur XXL

Zeer geschikte klok voor ouderen, slechtzienden en dementerende

De Radiografische Seniorenklok met temperatuurweergave is ideaal voor senioren, maar ook voor personen die slechtziend zijn of te maken hebben met dementie. De Radiografische Seniorenklok met temperatuurweergave geeft alle informatie extra groot en duidelijk weer. Zo voorziet de klok u van een nauwkeurige tijdsweergave in het grootste scherm. De klok geeft de datum en de weekdag weer in het Engels op het tweede scherm. De binnentemperatuur (in graden Celsius) en het cijfer van de maand waarin u zich bevind worden ook weergegeven op het tweede scherm.

De Radiografische Seniorenklok met temperatuurweergave XXL heeft een metallook met mat zilver en kunt u zowel ophangen als neerzetten.

Specificaties Radiografische Seniorenklok met temperatuur - XXL:

 • Afmeting: L 42 x B 4,5 x H 27 cm
 • Extra grote weergave
 • Nauwkeurige tijdsweergave
 • Datum en weekdag in het Engels
 • Cijfer van de maand waarin u zich bevind
 • Binnentemperatuur in graden Celsius
 • Metallook met mat zilver
 • Kan opgehangen of neergezet worden

€ 119.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Digitale dagklok box HDMi

Deze Digitale dagklok box HDMi kan eenvoudig en snel aangesloten worden op elk scherm dat beschikt over een HDMi-aansluiting. Zo wordt de dag, datum en tijd via dit kastje geprojecteerd op het aangesloten scherm. De gebruiker ziet in het groot welke dag het is, gevolgd door de tijd en datum. Dit maakt het kastje zeer geschikt voor mensen met dementie.

Het kastje is in verschillende talen in te stellen, waaronder Nederlands. De datum kunt u instellen in 'dag-maand-jaar' of in 'maand-dag-jaar'. De tijdsmode is instelbaar in 12 of 24 uur.

Specificaties Digitale dagklok box HDMi

 • Beschikt over een HDMI-Output
 • Wordt geleverd inclusief adapter, maar exclusief HDMI-kabel
 • Afmeting: 23 x 23 x 7 cm
 • Tijdsmode 12 of 24 uur
 • Datum-mode in te stellen (dag-maand-jaar) / (maand-dag-jaar)
 • In verschillende talen instelbaar, waaronder Nederlands

€ 89.50

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Radiografische wekker met trilalarm

Verslapen is verleden tijd! De draadloze alarmklok wekt u, zelfs als u een vaste slaper bent of slechthorend! De wekker heeft een extra harde alarmtoon, een lichtalarm en een aparte trilunit. Alle alarmfuncties kunnen tegelijkertijd of apart worden ingesteld. Volume en helderheid zijn ook aan te passen. De trilunit is aan de wekker verbonden met een kabel (lengte 1,95 m) en kunt u onder uw kussen of laken plaatsen. Het is mogelijk om twee verschillende alarmtijden in te stellen met ieder een aparte toon. Schuif het alarmknopje aan de zijkant omhoog. Het rode lampje geeft aan dat het alarm is geactiveerd.

De dagen de week worden weergegeven op het display (beschikbaar in 6 talen).

Het achtergrondlicht wordt geactiveerd door het indrukken van een knopje of door de permanente modus te selecteren.

De nachtverlichting gaat automatisch aan via een sensor.

Inclusief snooze functie.

€ 79.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer Horloge Plus Junior

Het Time Timer horloge plus zorgt ervoor dat je nog 'mobieler' bent dan voorheen!

Een eigentijds vormgegeven model met vele toepassingsmogelijkheden. Geschikt voor iedereen die baat heeft bij tijdmanagement. Dit horloge is eenvoudig te bedienen, waardoor deze zelfs door jongste kinderen te gebruiken is.

Eigenschappen Time Timer Horloge Plus:

 • Keuze tussen 12 of 24 uurs klok
 • 3 functies: klok, timer en alarm
 • 2 timer opties: standaard of persoonlijke instelling
 • Optioneel alarm, met tril- en/of geluidsfunctie
 • Herhaalfunctie
 • Modern sportief ontwerp
 • Waterbestendig: bestand tegen spatwater zoals bij handen wassen, afwassen, (lichte) regen of transpiratievocht. Niet geschikt voor douchen, baden en/of zwemmen.
 • Achtergrondverlichting
 • Vervangbare horlogeband
 • Geschikt voor een maximale polsomvang van 17,7 cm

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

Het Time Timer horloge Plus wordt geleverd in een mooi bewaarblikje.

€ 99.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer Pocket

De Time Timer Pocket is de kleinste Time Timer, waardoor deze geschikt is voor individueel gebruik.

Door het kleine formaat is de Time Timer gemakkelijk mee te nemen en overal te gebruiken. Het doorzichtige beschermdeksel kan worden opengeklapt en dient als standaard voor de Timer. De Time Timer Pocket heeft een geruisloze werking en een optioneel eindsignaal (aan/uit). Werkt op 1 AA alkaline batterij, welke niet bijgeleverd wordt. Afmeting: 7,5×7,5 cm

Hoe werkt de Time Timer?

Om de Time Timer aan te zetten beweeg je de rode schijf naar de gewenste tijd (tot 60 min. instelbaar). De rode schijf verdwijnt wanneer de tijd verstrijkt, totdat de rode schijf geheel verdwenen is. De rode schijf kan heen en weer bewogen worden zonder dat het mechanisme beschadigd wordt, maar uiteraard verlengt voorzichtige behandeling de levensduur van de Time Timer.

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

€ 45.25

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Interactieve Robot Kat voor Dementie Grijs

Deze interactieve robot kat is speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg. De kat klinkt en voelt als een echte kat en ziet er ook nog eens levensecht uit. Met de heerlijk zachte vacht en het gezellige gemiauw is dit een prachtige aanwinst voor iedereen die van dieren houdt. Door de ingebouwde sensoren reageert deze kat op knuffelen, aaien en beweging, net zoals een echte kat. De kat is een ideaal gezelschapsdier voor mensen met dementie.

De interactieve kat is ook beschikbaar in de kleuren Oranje & Zwart.

Specificaties Interactieve Kat - Grijs 

 • Er klinkt een vrolijke miauw als je de kat aanzet en hij zal af en toe met gemiauw om aandacht vragen.
 • Aai je de kat over de linkerwang, dan beweegt het kopje naar je hand.
 • Aai je de kat achterop de kop of rug, dan gaat hij vrolijk spinnen.
 • Wanneer je de kat blijft aaien, dan rolt hij op de rug, zodat je hem kunt aaien op de buik.
 • Op een gegeven moment zal hij ontspannen, de ogen sluiten en genieten van het knuffelen.
 • Wanneer de kat een paar minuten niet geaaid wordt, sluit hij zijn ogen en gaat 'slapen'. Een klopje op de rug maakt hem wakker. 
 • Met een klein schuifje onder de vacht op de buik kan de kat aan en uit gezet worden, met de extra mogelijkheid het geluid uit te zetten. 

Advies voor onderhoud interactieve kat

De kat kan niet gewassen worden. U kunt de kat wel regelmatig met een vochtige doek schoonmaken. De kat kan ook af en toe met desinfectiemiddel dat op textiel gebruikt mag worden schoon gemaakt worden. Net als een echt huisdier, kan er wat haaruitval worden verwacht. 

Bekijk ook ons hele assortiment robotkatten en robothond!

€ 139.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer Large

De grootste Time Timer is geschikt voor gebruik voor slechtzienden, kinderen en in het onderwijs.

Door de grote cijfers is de cijferplaat ook vanaf een afstand goed leesbaar. Deze Time Timer kan staan en worden opgehangen, hierdoor is deze te gebruiken voor verschillende activiteiten. De Time Timer Large heeft een geruisloze werking en een optioneel eindsignaal (aan/uit). Werkt op 1 AA alkaline batterij, welke niet bijgeleverd wordt. Afmeting: 30×30 cm

Hoe werkt de Time Timer?

Om de Time Timer aan te zetten beweeg je de rode schijf naar de gewenste tijd (tot 60 min. instelbaar). De rode schijf verdwijnt wanneer de tijd verstrijkt, totdat de rode schijf geheel verdwenen is. De rode schijf kan heen en weer bewogen worden zonder dat het mechanisme beschadigd wordt, maar uiteraard verlengt voorzichtige behandeling de levensduur van de Time Timer.

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

€ 62.90

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

BBrain Family G2 met Beeldbellen

Bekijk de video onder de hoofdafbeelding voor een duidelijke productuitleg.

De BBrain Family G2 is een klok welke speciaal is gemaakt voor senioren en hun naasten. Naarmate we ouder worden, vergeten we steeds vaker kleine dingen zoals afspraken met de dokter of met (klein)kinderen. Met de deze nieuwe BBrain klok kunnen kinderen, kleinkinderen en verzorgers overal ter wereld berichten, foto's en agendapunten naar de klok sturen.

Nooit meer een afspraak vergeten met de BBrain Family G2

Vaak wordt er nog gebruikgemaakt van een papieren kalender of losse briefjes waarop alle afspraken en medicijnherinneringen worden genoteerd. Deze nieuwe klok maakt de papieren kalender en losse briefjes overbodig. Familie, vrienden, mantelzorgers en de klokgebruiker zelf kunnen eenvoudig via een app op hun mobiele telefoon (ook mogelijk via de computer) een afspraak of herinnering sturen naar de slimme klok. Zo ziet de gebruiker precies welke afspraken er die dag in de agenda staan. Een agendapunt verdwijnt automatisch 1 uur na aanvang, zodat het agendaoverzicht altijd actueel is.

Uitspreken meldingen

De BBrain Family G2 spreekt agendapunten en berichten uit. Agendapunten worden bij aanvang uitgesproken en berichten bij binnenkomst. Heeft de gebruiker de melding gemist? Dan is het mogelijk om op het agendapunt of bericht te klikken zodat dit nogmaals wordt uitgesproken. Door op de klokweergave te klikken wordt de dag, datum en tijd duidelijk uitgesproken. De snelheid van het uitspreken en het spraakvolume kan aangepast worden op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Tevens is de klok voorzien van een mute functie waarbij de meldingen niet worden uitgesproken, handig voor s'avonds.

Zowel analoog als digitale tijdsweergave

De tijd kan zowel analoog, digitaal als gecombineerd worden weergegeven. Door het grote 10 inch display wordt alles duidelijk en helder weergegeven. Zo is de tekst goed af te lezen van het scherm.

Verbonden via Wifi

Voor het gebruik van het abonnement is een WIFI verbinding noodzakelijk, de klok moet eenmalig verbonden worden met Wifi. Dit is eenvoudig in te stellen via de klok zelf. 

Bijgeleverde App voor naasten

Via de gratis App (voor Apple als Android) kunnen naasten vanaf afstand berichten en foto's sturen. Tevens hebben naaste inzicht in de actuele agenda van de gebruiker(s). Er kunnen meerdere klokken aan de app gekoppeld worden. Agenda punten kunnen eenvoudig worden aangemaakt of aangepast. Voor repeterende herinneringen zoals bij bijvoorbeeld medicijnen kan er een terugkerende afspraak worden aangemaakt. U kunt een onbeperkt aantal verwanten toevoegen via de app toevoegen. 

Abonnement

Voor de eerste maand betaald u nu tijdelijk slechts €1. Na de eerste maand betaald u € 6,95 p.m. (abonnement is maandelijks opzegbaar). Tijdens de abonnementsperiode worden er periodiek updates verstuurd naar de slimme klok waardoor u altijd de beschikking heeft over de laatste nieuwe functionaliteiten.

U kunt een onbeperkt aantal naasten toevoegen via de app toevoegen. Deze naasten kunnen dan ook berichten, foto's en agendapunten inzien en versturen. 

Ook geschikt voor mensen die lijden aan beginnende dementie

Speciaal voor gebruikers met beginnende dementie kunnen de functies (berichten, foto's of agenda) individueel of allemaal uitgeschakeld worden. Zo kan de klok aangepast worden als de gebuiker op een later moment de functies van de klok zelf niet meer goed kan beheren. Bijvoorbeeld, door de berichten en foto's uit te schakelen ziet de gebruiker alleen nog maar de agenda en wordt de klok makkelijker in gebruik.

Met de BBrain klok krijgt de gebruiker meer grip op dag en week doordat de klok duidelijk dagdelen (ochtend, middag, avond, nacht) en weekdagen kan weergeven met bijbehorende agendapunten. Deze functies stelt u in op basis van uw persoonlijke voorkeuren. De digitale kalenderklok toont standaard de dag, datum, tijd en het desbetreffende dagdeel. Orientatie in tijd is erg belangrijk bij mensen met beginnende dementie. 

Wordt deze Family G2 vergoed?

Deze Family G2 wordt helaas niet vergoed door de WMO of zorgverzekering, maar zal zeker een bijdrage leveren aan uw dagelijkse leven of het leven van uw ouders waardoor het zelf aanschaffen van deze klok zeker een optie kan zijn.

Wat is het verschil tussen de Family G2 slimme kalenderklok en de Family D2 slimme dementieklok?

De G2 is de interactieve kalenderklok die door de gebruiker zelf te gebruiken is (in combinatie met familie of mantelzorgers via de app). De D2 is een passieve klok en wordt uitsluitend beheerd door mantelzorgers. De G2 kalenderklok heeft diverse thema’s, zo kunt u van het interactieve thema overstappen naar het passieve thema waardoor de klok een langere gebruikersduur kent. 

Beeldbellen (optioneel vanaf 9,95 per maand)

Beeldbellen is een prettige vorm van sociaal contact. Het is fijn en vertrouwd als je elkaar kunt zien tijdens het bellen. De gebruikersinterface van de BBrain Family G2 kalenderklok is speciaal ontwikkeld voor eenvoudig gebruik door senioren, gekoppeld aan de app voor beheer van de kalenderklok op afstand door (klein)kinderen, mantelzorgers of verzorgend personeel.

Om gebruik te maken van de functie beeldbellen sluit je een BBrain Connect of Premium abonnement (vanaf € 9.95 per maand) af.

Handleiding

De handleiding voor de BBrain Family kunt u door hier te klikken direct downloaden.

Specificaties BBrain Family G2:

 • Beeldscherm: 10 inch
 • Gratis te downloaden App voor Android en Apple
 • Onbeperkt aantal naasten via de App toevoegen
 • Onbeperkt aantal klokken toevoegen voor te beheren
 • Display: Touchscreen
 • Afmeting: 17 x 24 x 0,7 cm
 • Gewicht: 500 gr.
 • Verpakkingsinhoud: oplaadkabel(2 meter lang), adapter, standaard en Nederlandstalige handleiding.

€ 199.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Interactieve Robot Hond voor Dementie

Deze interactieve robot hond is speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg. De hond klinkt en voelt als een echte hond en ziet er ook nog eens levensecht uit. Met de heerlijk zachte vacht en het gezellige geblaf is dit een prachtige aanwinst voor iedereen die van dieren houdt. Door de ingebouwde sensoren reageert deze hond op knuffelen, aaien en beweging, net zoals een echte hond. De hond is een ideaal gezelschapsdier voor mensen met dementie.

Specificaties Interactieve hond

 • Met een schuifje onder de vacht op zijn buik kan de hond worden aan en uit gezet, met de extra mogelijkheid het geluid uit te zetten.
 • De hond reageert op aanraking en geluid.
 • De kop van de hond draait in de richting van het geluid. 
 • Op een gegeven moment zal de hond ontspannen de ogen sluiten en genieten van de knuffelsessie.
 • Wanneer de hond een paar minuten niet aangehaald wordt, sluit hij haar ogen en gaat ‘slapen’. Een klopje op de rug maakt hem weer wakker.

Advies voor onderhoud interactieve hond

De hond kan niet gewassen worden. U kunt de hond wel regelmatig met een vochtige doek schoonmaken. De hond kan ook af en toe met desinfectiemiddel dat op textiel gebruikt mag worden schoon gemaakt worden. 

Bekijk ook ons volledige assortiment robotkatten en robothond!

€ 158.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Interactieve Robot Kat voor Dementie Oranje

Deze interactieve robot kat is speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg. De kat klinkt en voelt als een echte kat en ziet er ook nog eens levensecht uit. Met de heerlijk zachte vacht en het gezellige gemiauw is dit een prachtige aanwinst voor iedereen die van dieren houdt. Door de ingebouwde sensoren reageert deze kat op knuffelen, aaien en beweging, net zoals een echte kat. De kat is een ideaal gezelschapsdier voor mensen met dementie.

De interactieve kat is ook beschikbaar in de kleuren Grijs & Zwart.

Specificaties Interactieve kat - Oranje 

 • Er klinkt een vrolijke miauw als je de kat aanzet en hij zal af en toe met gemiauw om aandacht vragen.
 • Aai je de kat over de linkerwang, dan beweegt het kopje naar je hand.
 • Aai je de kat achterop de kop of rug, dan gaat hij vrolijk spinnen.
 • Wanneer je de kat blijft aaien, dan rolt hij op de rug, zodat je hem kunt aaien op de buik.
 • Op een gegeven moment zal hij ontspannen de ogen sluiten en genieten van het knuffelen.
 • Wanneer de kat een paar minuten niet geaaid wordt, sluit hij zijn ogen en gaat 'slapen'. Een klopje op de rug maakt hem wakker. 
 • Met een klein schuifje onder de vacht op de buik kan de kat aan en uit gezet worden, met de extra mogelijkheid het geluid uit te zetten. 

Advies voor onderhoud interactieve kat

De kat kan niet gewassen worden. U kunt de kat wel regelmatig met een vochtige doek schoonmaken. De kat kan ook af en toe met desinfectiemiddel dat op textiel gebruikt mag worden schoon gemaakt worden. Net als een echt huisdier, kan er wat haaruitval worden verwacht. 

Bekijk ook ons hele assortiment robotkatten en robothond!

€ 139.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Nederlands sprekende klok drukknopklok

Deze unieke drukknop klok met wekfunctie is makkelijk te bedienen. Met een druk op de knop spreekt de klok de tijd in het Nederlands uit. Een ideaal hulpmiddel voor ouderen met een visuele beperking. Aan de onderzijde van het apparaat bevinden zich knoppen om de wekker van deze pratende klok eenmalig in te stellen.

Wekker voor slechthorenden

Middels een schakelaar kan het geluid extra hard worden gezet. Door het extra harde geluid is de klok ook geschikt voor mensen die slechthorend zijn. De klok heeft een diameter van 10 cm.

€ 39.50

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer PLUS 20 minuten

Soms is een uur te lang, daarom is nu de Time Timer PLUS wit verkrijgbaar met een looptijd van 20 minuten.

Of je nu 20 minuten gaat stillezen, of een snel voorstel rondje doet. De kleur is anders, dus niet te verwarren met de bekende rode schijf van de 60 minuten Time Timer.

Om een Time Timer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk om te kunnen klokkijken op een traditionele klok. De rode schijf verdwijnt naarmate de tijd verstrijkt. Op deze manier wordt het verstrijken van tijd en hoeveel tijd er nog over is zichtbaar gemaakt.

De Time Timer PLUS 20 minuten heeft transparant kunststof glas net zoals de andere Time Timer PLUS. Een optioneel eindsignaal en een afsluitbaar batterijcompartiment. De centrale knop in het midden om de tijd in te stellen, de grote cijfers en een groot handvat zorgen voor gemakkelijk gebruik. U kunt jongere kinderen leren werken in een tijdschema van 20 minuten wat lang genoeg is voor kleintjes. Geruisloze werking, geen getik.

Afmetingen: 14 x 18 cm

Hoe werkt de Time Timer?

Om de Time Timer aan te zetten beweeg je de blauwe schijf naar de gewenste tijd (tot 20 minuten instelbaar). De blauwe schijf verdwijnt wanneer de tijd verstrijkt, totdat de blauwe schijf geheel verdwenen is. De blauwe schijf kan heen en weer bewogen worden zonder dat het mechanisme beschadigd wordt, maar uiteraard verlengt voorzichtige behandeling de levensduur van de Time Timer.

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

€ 53.99

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer Horloge Plus

Het Time Timer horloge plus zorgt ervoor dat je nog 'mobieler' bent dan voorheen!

Een eigentijds vormgegeven model met vele toepassingsmogelijkheden. Geschikt voor iedereen die baat heeft bij tijdmanagement. Dit horloge is eenvoudig te bedienen, waardoor deze zelfs door jongste kinderen te gebruiken is.

Eigenschappen Time Timer Horloge Plus:

 • Keuze tussen 12 of 24 uurs klok
 • 3 functies: klok, timer en alarm
 • 2 timer opties: standaard of persoonlijke instelling
 • Optioneel alarm, met tril- en/of geluidsfunctie
 • Herhaalfunctie
 • Modern sportief ontwerp
 • Waterbestendig: bestand tegen spatwater zoals bij handen wassen, afwassen, (lichte) regen of transpiratievocht. Niet geschikt voor douchen, baden en/of zwemmen.
 • Achtergrondverlichting
 • Vervangbare horlogeband
 • Geschikt voor een maximale polsomvang van 21 cm

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

Het Time Timer horloge Plus wordt geleverd in een mooi bewaarblikje.

€ 99.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Sprekende Wekker

De Sprekende Wekker van Low Vision Design is speciaal ontwikkeld voor gebruikers met slecht zicht of zelfs blindheid. De wekker is een Nederlandssprekende wekker met een zéér duidelijke natuurlijk ingesproken stem. De tijdsvermelding is namelijk in spreektaal te beluisteren, bijvoorbeeld: het is kwart over 12 in de morgen. De mogelijkheid om als gebruiker de wekker te laten spreken maakt het voor iedereen mogelijk om zonder te kijken over de tijd te beschikken. De wekker is uitgevoerd in wit en bevat een opvallende rode "SPREEK'-knop. Verder is dit hulpmiddel eenvoudig in te stellen door iemand met een visuele beperking, omdat er slechts enkele knoppen op het apparaat aanwezig zijn. Bij indrukken spreekt de klok uit wat u aan het doen bent.

Specificaties Sprekende Wekker:

 • -Kleur: wit
 • -Audio
 • -Nederlandstalig
 • -Rode "SPREEK" knop
 • -Werkt op 2AA Batterijen (niet inbegrepen)

€ 29.95

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Dementieklok Wit

Deze klok met datum, ofwel kalenderklok, geeft u de mogelijkheid om zowel de datum dag en tijd in één oogopslag af te lezen. De klok is geschikt voor ouderen, slechtziende en patiënten met alzheimer omdat de kalenderklok altijd de juiste dag/datum aangeeft in het Nederlands. Deze klok is van het merk Twemco en is te verkrijgen in wit of zwart. De Twemco datumklok is voorzien van een automatische voorgeprogrammeerde kalender en houdt rekening met het aantal dagen van elke maand. U hoeft dus de datum nooit aan te passen.

Specificaties Klok met datum:

 • - Afmetingen (breedte x hoogte x diepte): 33,5 x 11,5 x 7,5 cm.
 • - Kleur: Wit of zwart
 • - Inclusief Batterij
 • - Geen verlichting

€ 139.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer PLUS Zwart

Dit nieuwe model heeft een transparant beschermend kunststof glas, waardoor de bekende rode schijf wordt beschermd.  De Time Timer PLUS is makkelijk te bedienen, waardoor deze geschikt is voor alle leeftijden. Het geheel nieuwe ontwerp is het resultaat van 20 jaar ervaring en innovatie! Een mooi product met vele toepassingsmogelijkheden voor een ieder die baat heeft bij tijdmanagement.

Een paar eigenschappen van de Time Timer Plus:
– rode schijf beschermd onder kunststof glas
– draagbaar door groot handvat
– in te stellen met een grote knop aan de voorzijde
– optioneel eindsignaal, waardoor u niet altijd een alarm hoort afgaan
– instelbaar geluidsvolume, zodat u niemand tot last bent
– afsluitbaar batterijcompartiment
– geruisloze werking, geen getik
– grote cijfers
– stevige voetjes, zodat de Time Time blijft staan
– gemaakt van hoogwaardig kunststofafmeting: 14×18 cms

De Time Timer PLUS werkt op 1 AA batterij. De Time Timer wordt geleverd zonder batterij. U heeft een kleine maat kruiskop-schroevendraaier nodig om het batterijklepje te openen.

€ 53.99

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer Twist

Time Timer Twist met magnetische achterkant

Een unieke digitale Time Timer van 90 minuten die zichtbaar de tijd aftelt. Deze Time Timer heeft een hoorbaar alarm en een magnetische achterkant. De Time Timer werkt op een AAA batterij, welke niet wordt meegeleverd. Wanneer u deze Time Timer aanschaft is het dus aan te raden deze batterijen in huis te hebben. Diameter 85 mm.

Hoe werkt de Time Timer?

Deze Time Timer is instelbaar van 0-90 minuten door eenvoudig aan de Time Timer te draaien. Zelfs voor de kleinste kinderen is deze Time Timer dus goed te gebruiken en te begrijpen. Doordat de zichtbare schijf aftelt tot de tijd om is, weten kinderen precies wanneer ze moeten stoppen met hetgeen waarmee ze op dat moment bezig zijn. Er zal dus nooit meer discussie ontstaan over de lengte van het doen van een activiteit. Voor ouders is deze Time Timer ook uitermate geschikt en gebruiksvriendelijk. De Time Timer heeft een geruisloze werking, zonder getik. Deze Time Timer hoeft u dus geen irritaties op te leveren. De Time Timer Twist is aan de buitenkant rood van kleur, zoals de welbekende rode schijf van de Time Timer. De Time Timer kan overal mee naartoe worden genomen.

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

€ 24.15

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer MOD grijs

De nieuwe Time Timer MOD met siliconen hoes

De Time Timer MOD is het nieuwste model van Time Timer. Deze unieke Time Timer kenmerkt zich door een (verwisselbare) siliconen hoes. De bekende rode schijf wordt beschermd door een transparant venster. Door de compacte afmeting is de Time Timer MOD ook geschikt om mee te nemen. De Time Timer MOD heeft een geruisloze werking (geen getik) en een optioneel in te stellen geluidssignaal, waardoor deze zeer geschikt is voor gebruik in geluidsgevoelige ruimtes. De Time Timer MOD werkt op 1 AA batterij, welke niet bijgeleverd wordt. Afmeting: 9×9 cm

Hoe werkt de Time Timer MOD?

Om de Time Timer MOD aan te zetten beweeg je de rode schijf via de gecentreerde bedieningsknop naar de gewenste tijd (tot 60 min. instelbaar). De rode schijf verdwijnt wanneer de tijd verstrijkt, totdat de rode schijf geheel verdwenen is. De rode schijf kan heen en weer bewogen worden zonder dat het mechanisme beschadigd wordt, maar uiteraard verlengt voorzichtige behandeling de levensduur van de Time Timer.

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

€ 47.50

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Interactieve Robot Kat voor Dementie Zwart

Deze interactieve robot kat is speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg. De kat klinkt en voelt als een echte kat en ziet er ook nog eens levensecht uit. Met de heerlijk zachte vacht en het gezellige gemiauw is dit een prachtige aanwinst voor iedereen die van dieren houdt. Door de ingebouwde sensoren reageert deze kat op knuffelen, aaien en beweging, net zoals een echte kat. De kat is een ideaal gezelschapsdier voor mensen met dementie.

De interactieve kat is ook beschikbaar in de kleuren Oranje & Grijs.

Specificaties interactieve kat - Zwart 

 • Er klinkt een vrolijke miauw als je de kat aanzet en hij zal af en toe met gemiauw om aandacht vragen.
 • Aai je de kat over de linkerwang, dan beweegt het kopje naar je hand.
 • Aai je de kat achterop de kop of rug, dan gaat hij vrolijk spinnen.
 • Wanneer je de kat blijft aaien, dan rolt hij op de rug, zodat je hem kunt aaien op de buik.
 • Op een gegeven moment zal hij ontspannen de ogen sluiten en genieten van het knuffelen.
 • Wanneer de kat een paar minuten niet geaaid wordt, sluit hij zijn ogen en gaat 'slapen'. Een klopje op de rug maakt hem wakker. 
 • Met een klein schuifje onder de vacht op de buik kan de kat aan en uit gezet worden, met de extra mogelijkheid het geluid uit te zetten. 

Advies voor onderhoud interactieve kat

De kat kan niet gewassen worden. U kunt de kat wel regelmatig met een vochtige doek schoonmaken. De kat kan ook af en toe met desinfectiemiddel dat op textiel gebruikt mag worden schoon gemaakt worden. Net als een echt huisdier, kan er wat haaruitval worden verwacht.

Bekijk ook ons hele assortiment robotkatten en hond

€ 139.00

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer PLUS

Dit nieuwe model Time Timer PLUS heeft een transparant beschermend kunststof glas, waardoor de bekende rode schijf wordt beschermd. De Time Timer PLUS is makkelijk te bedienen, waardoor deze geschikt is voor alle leeftijden. Het geheel nieuwe ontwerp is het resultaat van 20 jaar ervaring en innovatie! Een mooi product met vele toepassingsmogelijkheden voor een ieder die baat heeft bij tijdmanagement. Om een Time Timer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk om te kunnen klokkijken op een traditionele klok. De rode schijf verdwijnt naarmate de tijd verstrijkt. Op deze manier wordt het verstrijken van tijd en hoeveel tijd er nog over is zichtbaar gemaakt.

Eigenschappen Time Timer Plus:

 • Rode schijf is beschermd onder kunststof glas
 • Draagbaar door groot handvat
 • In te stellen met een grote knop aan de voorzijde
 • Optioneel eindsignaal, waardoor u niet altijd een alarm hoort afgaan
 • Instelbaar geluidsvolume, zodat u niemand tot last bent
 • Afsluitbaar batterijcompartiment
 • Geruisloze werking, geen getik
 • Grote cijfers
 • Stevige voetjes, zodat de Time Time blijft staan
 • Gemaakt van hoogwaardig kunststof
 • Afmeting: 14 x 18 cm

De Time Timer PLUS werkt op 1 AA batterij. De Time Timer wordt geleverd zonder batterij. U heeft een kleine maat kruiskop-schroevendraaier nodig om het batterijklepje te openen.

Hoe werkt de Time Timer?

Om de Time Timer aan te zetten beweeg je de rode schijf naar de gewenste tijd (tot 60 min. instelbaar). De rode schijf verdwijnt wanneer de tijd verstrijkt, totdat de rode schijf geheel verdwenen is. De rode schijf kan heen en weer bewogen worden zonder dat het mechanisme beschadigd wordt, maar uiteraard verlengt voorzichtige behandeling de levensduur van de Time Timer.

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

€ 53.99

Meer informatie / Nu bestellen


Product
 

Time Timer Medium

De meest gebruikte Time Timer

De Medium Time Timer kan staan en ook worden opgehangen, hierdoor kunt u deze gebruiken voor verschillende activiteiten. Geschikt voor individueel gebruik, maar ook voor in een groep. De Time Timer Medium heeft een geruisloze werking en een optioneel eindsignaal (aan/uit). Werkt op 1 AA alkaline batterij, welke niet bijgeleverd wordt.

Hoe werkt de Time Timer?

Om de Time Timer aan te zetten beweeg je de rode schijf naar de gewenste tijd (tot 60 min. instelbaar). De rode schijf verdwijnt wanneer de tijd verstrijkt, totdat de rode schijf geheel verdwenen is. De rode schijf kan heen en weer bewogen worden zonder dat het mechanisme beschadigd wordt, maar uiteraard verlengt voorzichtige behandeling de levensduur van de Time Timer.

Gebruik de Time Timer om:

 • Efficiënt gebruik van tijd te bevorderen
 • Het begrip tijd te leren
 • Aan te moedigen tot zelfstandigheid
 • Tijd beter te leren beheren
 • Verstreken tijd te zien in een geluidsgevoelige omgeving

€ 48.25

Meer informatie / Nu bestellen


Product